Vanerin taivutus

Rakentaminen vaatii usein myös kaarevien tai muuten muotoilluiden pintojen tekemistä, jolloin vanerilaadulla on erityisen suuri merkitys. Tarvitussa määrin joustavasta ja muotoiltavasta vanerista saa tehtyä esimerkiksi huonekaluja, käyttöesineitä tai taidetta. Taivutettu vaneri soveltuukin sisustukseen varsin hyvin, sillä se on suhteellisen kevyt materiaali ja helppo pinnoittaa halutunlaiseksi.

Mikä vaneri sopii taivutukseen parhaiten?

Vanerin taivutukseen soveltuvat kaikki ohuet, mieluiten alle 10 mm paksut vanerit. Kun taivutus tapahtuu poikittain pintaviilusyyn suuntaisesti, ohjeellinen taivutussäde on hieman alle metrin. Liian pieni taivutussäde aiheuttaa sen, että levyn pintaan tulee helposti hiushalkeamia. Taivutettu vanerilevy tulee aina kiinnittää ruuveilla, jotta muoto säilyy ja kestää.

Venevaneri on säänkestävä ja erityisen joustava vanerilaatu, jota käytetään ominaisuuksiensa ansiosta paljon juurikin esimerkiksi soutuveneiden tekemiseen. Taivutukseen ja muotoiluun hyvin soveltuva venevaneri on 6,5 tai 9 mm paksuista koivua, joka on pituussyistä. Erikoisrakenteensa ansiosta se taipuu erinomaisesti veneiden loiviin muotoihin ja moneen muuhunkin.

Me olemme Suomen ainut vanerien toimittaja, jolta saat vanerin taivutukseen erinomaisesti sopivaa venevaneria 6m pitkänä suoraan varastosta!

Pyydä tarjousta tai kysy lisää! Olemme vanerin asiantuntijoita.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.