Säänkestävä vaneri

Vanerilaatuja on lukuisia erilaisia, kaikkiin mahdollisiin eri olosuhteisiin ja käyttökohteisiin sopivina. Rakentamisprojekteissa ei aina myöskään pystytä suojaamaan rakennusmateriaaleja tai kesken olevaa työtä, vaan kuumimpaan kesähelteeseenkin saattaa tulla yllättävä sadekuuro. Toisinaan yksittäistä vanerielementtiä voidaan tarvita myös sellaisenaan ilman päälle tulevia, merkittävästi säänkestävämpiä elementtejä, ja tällöin tietenkin on erittäin tärkeää valita oikeanlainen säänkestävä vaneri.

Mikä tekee vanerista säänkestävän?

Oikealla vanerivalinnalla voit rakentaa myös Suomen sääolosuhteet kestäviä rakenteiden osia vanerista, joka ei ala heti ensimmäisen vesisateen jälkeen pehmenemään, homehtumaan tai vaihtamaan väriä. Esimerkiksi havuvaneri on oiva valinta, kun rakennusmateriaalilta tarvitaan kosteudensietoa. Tukevan vanerin pinta voidaan helposti käsitellä hylkimään kosteutta ja likaa, jolloin se myös luonnollisesti hidastaa kosteuden imeytymistä itse vaneriin. Ulkokäyttöön sopii erinomaisesti myös filmivaneri, wiiravaneri, muovitettu vaneri ja maalattu vaneri. Meiltä saat nämä kaikki vanerilaadut valmiiksi käsiteltynä, suoraan käyttöön.

Mikäli vanerit ja muut rakennusmateriaalit säilytetään hetkellisestikin ulkona, tulee rakentamisen edetessä varmistua siitä, että puumateriaali on varmasti kuivunut läpikotaisin. Kosteana käytetty ja suljettu vaneri alkaa ajan myötä homehtua. Koska pintakäsitelty vaneri imee kosteutta hitaammin ja pienemmissä määrin, kuivuu se myös huomattavasti nopeammin.

Pyydä tarjousta tai kysy lisää!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.